top of page

Kan elektrisk moped stoppe tyverier?I en urban verden er det ikke alltid lett å låse inne kjøretøyet sitt. Du er i mange tilfeller nødt til å parkere bilen eller sykkelen din på gaten. Dermed er den utsatt for tyveri, men hva så med elektriske mopeder?


I en storby som London blir det stjålet ca 14 000 mopeder hvert år. Disse blir som regel fraktet videre for export eller benyttet i andre kriminelle handlinger. Med slike tall er det ikke rart at prisene på tyveriforsikring er blitt høyere.


Så hva med en elektrisk moped? Er ikke faren den samme? Vell, på samme måte som en elektrisk tråsykkel kan en fjerne batteriet på mopeden og ta det med inn. Å stjele en scooter som ikke kan kjøre noe sted er ikke like attraktivt. Batteriet er også en stor del av verdien på kjøretøyet slik som på en elbiler. For tyven er det ikke like gunstig å stjele en moped dersom han er nødt å betale 5 000,- for et nytt batteri.


De fleste som parkerer scooteren på gaten vil ta med batteriet inn. Å begynne med skjøteledninger på gaten midt i en by er ikke alltid like optimalt. Når flere og flere elektriske mopeder vil overta markedet fra sine støyende forgjengere vil vi se utviklingen om hva som skjer med tyveristatistikken. Vi har gode forhåpninger.


bottom of page